Сотні років тому англійці вигадали як використати черствий хліб для приготування апетитного десерту. І зараз їхній винахід часто можна зустріти в меню дорогих ресторанів. А відома українська кулінарка розповіла, як приготувати англійський пудинг з хліба тижневої давнини на домашній кухні.
Суддя "МастерШеф" Тетяна Литвинова поділилася простим рецептом вишуканого десерту, який готується із простих інгредієнтів.
Рецепт англійського хлібного пудингу
Інгредієнти:
- Черствий білий хліб (без цвілі) – 8 скибочок
- Яйця – 4 штуки
- Молоко – 500 мілілітрів
- Цукор – 130 грамів
- Ваніль – 1 стручок
- Цукрова пудра – 4 столові ложки
- Вершкове масло – 50 грамів
- Мускатний горіх – дрібка
- Молота кориця – дрібка
- Цедра одного апельсина
Приготування:
- Для початку потрібно взяти м'яке вершкове масло і змішати його з мускатним горіхом, корицею та цедрою апельсина.
- Масою, що вийшла, намажте черстві шматки хліба.
- Візьміть форму для запікання і вкладіть у неї змащений олією хліб.
- В окремому посуді змішайте вінчиком яйця та цукор.
- Молоко влийте в сотейник, додайте стручок ванілі та нагрійте його, постійно помішуючи.
- Потім потрібно вийняти ваніль і влити в молоко яєчну суміш і ретельно розмішати.
- Масою, що вийшла, потрібно залити хліб і залишити розмокати.
- За бажання можна додати в десерт родзинки.
- Посипте пудинг цукровою пудрою і поставте форму в деко з водою.
- Поставте деко у нагріту до 180 градусів духовку і випікайте 40-45 хвилин.
- Після пудингу потрібно дати охолонути у формі, а потім дістати десерт, перевернувши його на тарілку.
Смачного!
Пропонуємо також варіант ресторанного гарніру зі звичайної перлової крупи.