Мало хто може сказати, що він справді любить перловку. А що якщо приготувати з неї смачну страву, схожу на італійське різотто? Пропонуємо рецепт смачної перлової крупи з вершками та грибами, яку сміливо можна подати навіть гостям.
Рецепт перловки з грибами та вершками
Інгредієнти:
- Перловка – 1 склянка
- Білі гриби – 200 грамів (можна використовувати будь-які гриби)
- Цибуля – одна штука
- Вершки 20% - 120 мілілітрів
- Сіль та перець – на смак
- Петрушка – 2-3 гілочки
- Оливкова олія – 2 столові ложки
- Вершкове масло – 30 грамів
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- Перловку потрібно ретельно промити проточною водою, а потім залити трьома склянками підсоленої води.
- Поставте каструлю з крупою на повільний вогонь.
- Якщо заздалегідь не замочувати крупу, потрібно 30-40 хвилин те що, щоб вона зварилася до стану " аль-денте " .
- У цей час потрібно почистити цибулю та нарізати її дрібним кубиком.
- На сковороді розтопіть вершкове масло і додайте оливкову олію.
- Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте в сковороду порізані крупними шматочками гриби.
- Посоліть і поперчіть.
- Обсмажуйте 7-10 хвилин.
- Промийте готову перловку гарячою водою і додайте її до сковороди.
- Протушкуйте 2-3 хвилини і влийте вершки.
- Коли крупа вбере вершки, знімайте блюдо з вогню.
- Подавайте перловку з грибами як гарнір до м'ясних страв, прикрасивши її петрушкою.
Смачного!
Пропонуємо також скуштувати вінегрет із секретним інгредієнтом, який зробить салат ще соковитішим.
Популярні зараз
Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні
У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви
В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться