Today.ua

Смачний десерт з черствого хліба: рецепт пудингу, який вартий ресторанного меню

Сотні років тому англійці вигадали як використати черствий хліб для приготування апетитного десерту. І зараз їхній винахід часто можна зустріти в меню дорогих ресторанів. А відома українська кулінарка розповіла, як приготувати англійський пудинг з хліба тижневої давнини на домашній кухні.

Суддя "МастерШеф" Тетяна Литвинова поділилася простим рецептом вишуканого десерту, який готується із простих інгредієнтів.

Рецепт англійського хлібного пудингу

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно взяти м'яке вершкове масло і змішати його з мускатним горіхом, корицею та цедрою апельсина.
  2. Масою, що вийшла, намажте черстві шматки хліба.
  3. Візьміть форму для запікання і вкладіть у неї змащений олією хліб.
  4. В окремому посуді змішайте вінчиком яйця та цукор.
  5. Молоко влийте в сотейник, додайте стручок ванілі та нагрійте його, постійно помішуючи.
  6. Потім потрібно вийняти ваніль і влити в молоко яєчну суміш і ретельно розмішати.
  7. Масою, що вийшла, потрібно залити хліб і залишити розмокати.
  8. За бажання можна додати в десерт родзинки.
  9. Посипте пудинг цукровою пудрою і поставте форму в деко з водою.
  10. Поставте деко у нагріту до 180 градусів духовку і випікайте 40-45 хвилин.
  11. Після пудингу потрібно дати охолонути у формі, а потім дістати десерт, перевернувши його на тарілку.

Смачного!

Пропонуємо також варіант ресторанного гарніру зі звичайної перлової крупи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ