Італійський бісквітний пиріг "12 ложок" – це чудовий варіант десерту, який порадує смаком та простотою приготування. Цим смаколиком можна пригостити близьких або здивувати гостей під час святкового застілля.
Ми поділимося рецептом чудових ласощів для всієї родини – пирога під назвою "12 ложок".
Рецепт пирога "12 ложок"
Інгредієнти:
- Борошно - 12 столових ложок
- Цукор – 12 столових ложок
- Молоко – 12 столових ложок (240 мілілітрів)
- Рослинна олія – 12 столових ложок (240 мілілітрів)
- Розпушувач – 2 чайні ложки
- Яйця – 3 штуки
- Лимон – половина
- Сіль – дрібка
Приготування:
- Візьміть глибоку миску і вбийте у неї яйця.
- Додайте цукор та дрібку солі.
- Віночком або міксером на низькій швидкості збийте масу до однорідності.
- Влийте молоко та олію, знову перемішайте.
- З половини лимона потрібно зняти цедру за допомогою дрібної тертки та видавити сік.
- Цедру та лимонний сік потрібно додати в тісто і ретельно перемішати.
- Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і поступово всипайте в рідку масу, замішуючи однорідне і густе тісто, по консистенції схоже на те, з якого роблять оладки.
- Форму змастіть олією і присипте борошном.
- Вилийте тісто і поставте форму в духовку, нагріту до 180 градусів.
- Випікайте 30-35 хвилин. Перевірити готовність пирога можна зубочисткою чи дерев'яною шпажкою.
- Остудіть десерт, посипте цукровою пудрою, наріжте та подавайте до столу.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом різдвяного штоллена.