Today.ua

Смачний десерт з простих продуктів: рецепт італійського пирога “12 ложок“

Італійський бісквітний пиріг "12 ложок" – це чудовий варіант десерту, який порадує смаком та простотою приготування. Цим смаколиком можна пригостити близьких або здивувати гостей під час святкового застілля.

Ми поділимося рецептом чудових ласощів для всієї родини – пирога під назвою "12 ложок".

Рецепт пирога "12 ложок"

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Візьміть глибоку миску і вбийте у неї яйця.
  2. Додайте цукор та дрібку солі.
  3. Віночком або міксером на низькій швидкості збийте масу до однорідності.
  4. Влийте молоко та олію, знову перемішайте.
  5. З половини лимона потрібно зняти цедру за допомогою дрібної тертки та видавити сік.
  6. Цедру та лимонний сік потрібно додати в тісто і ретельно перемішати.
  7. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і поступово всипайте в рідку масу, замішуючи однорідне і густе тісто, по консистенції схоже на те, з якого роблять оладки.
  8. Форму змастіть олією і присипте борошном.
  9. Вилийте тісто і поставте форму в духовку, нагріту до 180 градусів.
  10. Випікайте 30-35 хвилин. Перевірити готовність пирога можна зубочисткою чи дерев'яною шпажкою.
  11. Остудіть десерт, посипте цукровою пудрою, наріжте та подавайте до столу.

Смачного!

А раніше ми ділилися рецептом різдвяного штоллена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ