Субпродукти дешевші за м'ясо, а якщо їх правильно приготувати, то можуть виявитися навіть смачнішими. Спробуйте приготувати печінкові оладки із секретним інгредієнтом. У захваті будуть як діти, так і дорослі, які обов'язково попросять рецепт.
Можна використовувати як яловичу, так і свинячу або курячу печінку. Тільки у випадку зі свинею її потрібно попередньо вимочити в молоці, щоб вона не гірчила. Особливий компонент для оладок – яблуко, краще вибрати кисле. Воно додасть виробам приємного аромату та присмаку, зробить їх ніжнішими та соковитішими.
Інгредієнти
- 1 кг печінки
- сіль та перець за смаком
- яйце
- 4-5 ст. л. борошна
- цибулина
- яблуко
- олія для смаження
Приготування
Печінку потрібно добре промити та видалити плівку. Це простіше зробити, якщо вона буде підмороженою. Потім подрібніть продукт у м'ясорубці – разом із цибулею та яблуком. Краще вибрати середню чи дрібну насадку.
Посоліть фарш, додайте спеції, яйце і просіяне пшеничне борошно. Повинно вийти не надто рідке та не надто густе тісто. Перемішайте його до однорідності та відставте убік.
У сковороді з антипригарним покриттям потрібно розігріти олію. Потім столовою ложкою набирайте тісто і обсмажуйте печінкові оладки. Достатньо по кілька хвилин для кожної сторони. Вогонь має бути середнім – на повільному виробі розваляться, а на сильному – пригорять. Важливий момент – не можна накривати кришкою сковороду.
Печінкові оладки можна подати зі сметаною та зеленню. Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати смачні бананові оладки – ідеальне доповнення до кави чи чаю.