Влітку морозиво традиційно стає найпопулярнішим десертом. Його легко можна приготувати в домашніх умовах – лише із двох інгредієнтів.
Домашнє морозиво має низку переваг перед магазинним. Серед його головних переваг – відсутність консервантів, барвників та інших шкідливих добавок. Вважає, що ласощі потрібно довго готувати самостійно, тому краще купити їх у найближчому супермаркеті. Відомий кулінар Alina FooDee спростувала цей міф.
Youtube-блогер поділилася простим та смачним рецептом морозива на своєму каналі.
Інгредієнти
- 0,5 л вершків із жирністю 33%;
- 300-350 мл згущеного молока – 300-350 г.
Приготування
Потрібна глибока ємність. Її потрібно охолодити, як віночок і вершки, які збиватимете. Потрібно починати з малих обертів, щоб уникнути бризок, а потім збільшити швидкість роботи міксера.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Збиті вершки потрібно з'єднати зі згущеним молоком і продовжити збивати протягом ще декількох хвилин.
За бажання можна додати трохи какао - вийде шоколадне морозиво. Якщо звичайне згущене молоко замінити вареним, можна буде поласувати крем-брюле.
А далі все залежить від фантазії господині. До морозива можна додати шоколадну крихту, горіхи, фрукти, мармелад – на ваш смак.
Щоб надати домашньому морозиві форму, можна використовувати печиво або вафельні коржі. Покладіть їх у форму, викладіть масу, а зверху прикрийте іншим коржем або шаром печива. Морозиво буде готове через 5-7 годин перебування у морозильній камері. Смачного!
Раніше було названо найшкідливіше морозиво, яке краще виключити із раціону харчування.