Яблучний пиріг для тих, хто на дієті: мінімум тіста та максимум яблучної начинки

Автор: Леся Ловіцька

Випічка ніколи не належала до дієтичних страв, але можна приготувати низькокалорійний десерт. Яблучний пиріг вийде навіть смачнішим за шарлотку – з великою кількістю начинки та мінімумом тіста.

Яблучний пиріг для тих, хто на дієті: мінімум тіста та максимум яблучної начинки - today.ua

Відомий кулінарний блогер Alina Foodee поділилася YouTube рецептом яблучного пирога, який точно не зашкодить фігурі. Він ніжний та соковитий, з дивовижним ароматом та пікантним смаком.

Інгредієнти

  • 1 кг яблук;
  • 2 яйця;
  • 100 мл молока;
  • 50 г цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • дрібка солі;
  • 70 г борошна;
  • цедра одного лимона.

Приготування

Збийте яйця з цукром та сіллю – вона потрібна для збалансування смаку. Додайте просіяне борошно і цедру одного лимона (його потрібно натерти на тертці). Залишається влити молоко і перемішати тісто віночком.

Яблука потрібно очистити від шкірки та нарізати тонкими пластинками. Попередньо видаліть із фруктів перетинки та кісточки. Нарізані яблука слід опустити в тісто і перемішати їх лопаткою.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Аліна порадила застелити низ форми пергаментом, а також підготувати "французьку сорочку", щоб яблучний пиріг не підгорів. Для цього обмажте внутрішні стінки форми маслом по всьому діаметру, а зверху присипте борошном.

Перемістіть тісто з яблуками у форму, розрівняйте і випікайте пиріг 50 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий десерт можна посипати цукровою пудрою. Це роблять перед подачею, бо на гарячій випічці вона одразу розтане.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Дуже класний пиріг! Цедра лимона в тісті надає особливої родзинки та смаку! Так мало тіста, але дуже багато яблучної начинки!" - зазначила блогерша. 

Раніше повідомлялося, які три інгредієнти не можна додавати до яблучної шарлотки, щоб не зіпсувати смак випічки.

Головне