Смажені пиріжки з картоплею: що потрібно зробити з тістом перед приготуванням

Автор: Леся Ловіцька

Смажені пиріжки – страва калорійна, але іноді можна забути про заборони та побалувати себе смачними виробами, які багатьом знайомі з дитинства. Спробуйте приготувати їх без дріжджів і не забудьте про важливу дію з тестом.

Смажені пиріжки з картоплею: що потрібно зробити з тістом перед приготуванням - today.ua

Смажені пиріжки повинні вийти золотистими, з хрусткою скоринкою, в міру тонкими і з великою кількістю начинки. Такі ідеально поєднуються зі склянкою теплого молока, чаєм чи кавою. Тісто можна приготувати за допомогою соди.

Інгредієнти для тіста

  • 500 мл кефіру;
  • 2 яєчні жовтки;
  • 2 ч. л. солі;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 700 г борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 ст. л. олії.

Інгредієнти для начинки

  • 1 кг картоплі;
  • сіль та спеції за смаком;
  • 2 цибулини.

Приготування

Кефір необхідно підігріти до кімнатної температури. Якщо використовувати молочку одразу їх холодильника. Тісто вийде надто твердим.

Налийте кефір у ємність, додайте яєчні жовтки, сіль, цукор, соду та олію, розмішайте. Борошно потрібно просіяти, краще двічі. Вводьте її порціями – може знадобитися більше зазначеної кількості.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Слідкуйте за тим, щоб тісто вийшло м'яким та еластичним. Воно не повинно липнути до рук. Тепер головне, що потрібно зробити з готовим тестом – накрити харчовою плівкою та залишити "відпочити" на 15-20 хвилин.

Поки тісто "думає", настав час приготувати начинку. Наріжте цибулю дрібним кубиком і обсмажте на олії. Додайте сіль та спеції – ідеально підходять паприка, чорний мелений перець, коріандр.

Смажені пиріжки з картоплею: що потрібно зробити з тістом перед приготуванням

Потім візьміть частину тесту та сформуйте "ковбаску". Розріжте її на порційні шматки - вони повинні бути більшими, ніж на вареники. Сформуйте кульки та викладіть на обробну дошку. Зверху накрийте заготовки харчовою плівкою та залиште ще на 15-20 хвилин.

Пора готувати пиріжки: розкотіть кожну кульку в кружальце, покладіть начинку і защипніть краї. Потім пройдіть по майбутньому пиріжку качалкою, щоб майбутній виріб був не дуже пухким.

Смажені пиріжки з картоплею: що потрібно зробити з тістом перед приготуванням

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У сотейник потрібно налити рафіновану олію і занурити туди пиріжки. Обсмажте їх з обох боків. Потрібно обов'язково викладати пиріжки в миску з паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Смачного!

Раніше повідомлялося про рецепт тіста, на якому пиріжки залишатимуться свіжими протягом кількох днів.

Головне