Смажені пиріжки – страва калорійна, але іноді можна забути про заборони та побалувати себе смачними виробами, які багатьом знайомі з дитинства. Спробуйте приготувати їх без дріжджів і не забудьте про важливу дію з тестом.
Смажені пиріжки повинні вийти золотистими, з хрусткою скоринкою, в міру тонкими і з великою кількістю начинки. Такі ідеально поєднуються зі склянкою теплого молока, чаєм чи кавою. Тісто можна приготувати за допомогою соди.
Інгредієнти для тіста
- 500 мл кефіру;
- 2 яєчні жовтки;
- 2 ч. л. солі;
- 2 ч. л. цукру;
- 700 г борошна;
- 1 ч. л. соди;
- 2 ст. л. олії.
Інгредієнти для начинки
- 1 кг картоплі;
- сіль та спеції за смаком;
- 2 цибулини.
Приготування
Кефір необхідно підігріти до кімнатної температури. Якщо використовувати молочку одразу їх холодильника. Тісто вийде надто твердим.
Налийте кефір у ємність, додайте яєчні жовтки, сіль, цукор, соду та олію, розмішайте. Борошно потрібно просіяти, краще двічі. Вводьте її порціями – може знадобитися більше зазначеної кількості.
Слідкуйте за тим, щоб тісто вийшло м'яким та еластичним. Воно не повинно липнути до рук. Тепер головне, що потрібно зробити з готовим тестом – накрити харчовою плівкою та залишити "відпочити" на 15-20 хвилин.
Поки тісто "думає", настав час приготувати начинку. Наріжте цибулю дрібним кубиком і обсмажте на олії. Додайте сіль та спеції – ідеально підходять паприка, чорний мелений перець, коріандр.
Потім візьміть частину тесту та сформуйте "ковбаску". Розріжте її на порційні шматки - вони повинні бути більшими, ніж на вареники. Сформуйте кульки та викладіть на обробну дошку. Зверху накрийте заготовки харчовою плівкою та залиште ще на 15-20 хвилин.
Пора готувати пиріжки: розкотіть кожну кульку в кружальце, покладіть начинку і защипніть краї. Потім пройдіть по майбутньому пиріжку качалкою, щоб майбутній виріб був не дуже пухким.
У сотейник потрібно налити рафіновану олію і занурити туди пиріжки. Обсмажте їх з обох боків. Потрібно обов'язково викладати пиріжки в миску з паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Смачного!
Раніше повідомлялося про рецепт тіста, на якому пиріжки залишатимуться свіжими протягом кількох днів.