Today.ua

Смажені пиріжки з картоплею: що потрібно зробити з тістом перед приготуванням

Смажені пиріжки – страва калорійна, але іноді можна забути про заборони та побалувати себе смачними виробами, які багатьом знайомі з дитинства. Спробуйте приготувати їх без дріжджів і не забудьте про важливу дію з тестом.

Смажені пиріжки повинні вийти золотистими, з хрусткою скоринкою, в міру тонкими і з великою кількістю начинки. Такі ідеально поєднуються зі склянкою теплого молока, чаєм чи кавою. Тісто можна приготувати за допомогою соди.

Інгредієнти для тіста

Інгредієнти для начинки

Приготування

Кефір необхідно підігріти до кімнатної температури. Якщо використовувати молочку одразу їх холодильника. Тісто вийде надто твердим.

Налийте кефір у ємність, додайте яєчні жовтки, сіль, цукор, соду та олію, розмішайте. Борошно потрібно просіяти, краще двічі. Вводьте її порціями – може знадобитися більше зазначеної кількості.

Слідкуйте за тим, щоб тісто вийшло м'яким та еластичним. Воно не повинно липнути до рук. Тепер головне, що потрібно зробити з готовим тестом – накрити харчовою плівкою та залишити "відпочити" на 15-20 хвилин.

Поки тісто "думає", настав час приготувати начинку. Наріжте цибулю дрібним кубиком і обсмажте на олії. Додайте сіль та спеції – ідеально підходять паприка, чорний мелений перець, коріандр.

Потім візьміть частину тесту та сформуйте "ковбаску". Розріжте її на порційні шматки - вони повинні бути більшими, ніж на вареники. Сформуйте кульки та викладіть на обробну дошку. Зверху накрийте заготовки харчовою плівкою та залиште ще на 15-20 хвилин.

Пора готувати пиріжки: розкотіть кожну кульку в кружальце, покладіть начинку і защипніть краї. Потім пройдіть по майбутньому пиріжку качалкою, щоб майбутній виріб був не дуже пухким.

У сотейник потрібно налити рафіновану олію і занурити туди пиріжки. Обсмажте їх з обох боків. Потрібно обов'язково викладати пиріжки в миску з паперовими рушниками, щоб забрати зайвий жир. Смачного!

Раніше повідомлялося про рецепт тіста, на якому пиріжки залишатимуться свіжими протягом кількох днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ