Соковитий маринований буряк з травами та часником: буде готовий вже за 30 хвилин

Автор: Лобанова Єлизавета

Страви з буряків стають популярними в осінній період, коли організм потребує сезонних вітамінів. Якщо ви хочете урізноманітнити свій раціон, пропонуємо приготувати одну просту закуску, до складу якої входить буряк, часник, різні спеції та трави, а пікантності та соковитості страві надає особливий маринад.

Соковитий маринований буряк з травами та часником: буде готовий вже за 30 хвилин - today.ua

На приготування цієї закуски з буряка вам знадобиться трохи більше 30 хвилин. Всі інгредієнти доступні, важливо лише їх правильно змішати між собою.

Рецептом соковитих маринованих буряків поділилася фудблогер Наталія на своїй сторінці в Instagram.

Буряк у маринаді

Інгредієнти:

Популярні зараз

Частині пенсіонерів перерахують пенсію у червні: хто отримає додаткову тисячу гривень

Евакуацію з Вовчанська терміново зупинено: що відбувається в одній із найгарячіших точок війни

Киянам слід бути готовими до вимкнень електроенергії на тиждень

В Україну доставлено один із найкращих у світі комплексів ППО з Німеччини

  • буряк – 600 г
  • петрушка – 10 г
  • оливкова олія - 1-1.5 ст.л.
  • сіль - за смаком
  • чорний перець – за смаком

Для маринаду:

  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • часник – 2-3 зубчики
  • мед – 1 ч. л.
  • бальзамічний оцет – 1 ст.

Соковитий маринований буряк з травами та часником: буде готовий вже за 30 хвилин

Буряк чистимо і ріжемо великими кубиками або брусочками. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

Змащуємо деко оливковою олією і запікаємо буряк у розігрітій до 200 градусів духовці близько півгодини.

Перевертаємо буряк і запікаємо ще 20 хвилин.

В цей час готуємо маринад. Додаємо в одну тарілку подрібнений часник, трохи меду, оливкову олію та оцет. Ретельно перемішуємо.

Коли буряк готовий, викладаємо його на тарілку, посипаємо зверху подрібненою петрушкою і поливаємо маринадом. Зверху додаємо сіль та перець за смаком.

Залишаємо буряк постояти в маринаді буквально 30 хвилин. Найкраще накрити тарілку із закускою харчовою плівкою та відправити її в холодильник. Через добу буряк просочиться і буде ще смачнішим.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачний салат із буряка з корисною заправкою.