Українські господині часто готують страви з цвітної капусти для своєї родини. Але не розглядають такий варіант для святкового столу. І дуже дарма. Пропонуємо рецепт швидкого, але дуже смачного стейку з цього овочу, який не соромно подати гостям.
Рецепт стейку з цвітної капусти
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 1 штука
- Томатне пюре – 350 грамів
- Сир моцарелла – 100 грамів
- Сир пармезан – 50 грамів
- Оливкова олія – 40 мілілітрів
- Сіль та мелений перець – за смаком
- Сушене орегано – до смаку
Приготування:
- Цвітну капусту слід ретельно промити та обсушити.
- Потім порізати овоч на стейки завтовшки у два сантиметри.
- Деко потрібно застелити пергаментом і зверху викласти цвітну капусту.
- Посоліть і поперчіть і збризніть оливковою олією.
- Поставте деко у нагріту до 180 градусів духовку і запікайте стейки 15 хвилин.
- У цей час можна приготувати соус. Для цього томатне пюре потрібно посолити, поперчити і додати сушене орегано і трохи оливкової олії.
- Коли цвітна капуста стане м'якою, потрібно полити її томатним соусом і знову поставити в духовку.
- Запікайте ще 15 хвилин.
- Натріть на дрібну тертку сир і посипте готові стейки з цвітної капусти.
- Поставте в духовку до того моменту, коли сир повністю розплавиться.
- Готові стейки можна подавати на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт швидкого курячого пирога з п'яти інгредієнтів.