Наваристий суп з галушками - відмінний варіант для сімейного обіду. Готується він дуже просто і не забирає багато часу.
Апетитний суп з галушками виходить дуже ситним і сподобається як дорослим, так і дітям. А ми розкажемо, як його приготувати.
Рецепт супу з галушками
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 штука
- Куряча гомілка – 2 штуки
- Картопля – 4 штуки
- Цибуля – 2 штуки
- Морква – одна штука
- Сіль, перець, зелень – на смак
- Рослинна олія – 2 столові ложки
Для галушок
- Борошно - 2-3 столові ложки
- Яйця – 1 штука
- Сода – дрібка
- Сіль – дрібка
- Молоко – 2-3 столові ложки
Приготування:
- Покладіть куряче філе та гомілки в каструлю, залийте холодною питною водою, поставте на вогонь і закип'ятіть.
- Зробіть невеликий вогонь, додайте в каструлю одну очищену цибулину і варіть бульйон до готовності м'яса. Після чого цибулю, філе та гомілки слід дістати з супу.
- Картоплю потрібно очистити, порізати і додати в киплячий бульйон, посоливши його.
- Цибулину, що залишилася, слід очистити, дрібно нарізати і обсмажити на рослинній олії.
- Моркву також потрібно очистити, натерти на тертці та обсмажити з цибулею до готовності.
- Тепер можна робити галушки. Для цього потрібно розбити яйце в невелику миску, додати борошно, сіль, соду, молоко чи воду.
- Замісіть густе тісто і відщипуючи від нього невеликі шматочки, додайте їх у суп.
- Після цього додайте в нього засмажку і варіть 10 хвилин.
- Наприкінці насипте мелений перець та подрібнену зелень.
- Дайте настоятися супу 10 хвилин і подавайте його до столу.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом іншої української страви – дерунів по-гуцульськи.