Як приготувати деруни по-гуцульськи: рецепт смачної страви з ніжним соусом

Автор: Ольга Березовська

Деруни – це проста страва з картоплі, яка займає важливе місце в українській кухні. Є кілька варіантів їх приготування, і ми розповімо про те, як зробити деруни по-гуцульськи.

Як приготувати деруни по-гуцульськи: рецепт смачної страви з ніжним соусом - today.ua

Деруни по-гуцульськи відмінно підійдуть для сніданку у родинному колі або навіть для святкової вечері. У вас точно будуть просити рецепт цієї простої в приготуванні, але дуже смачної страви.

Рецепт драників по-гуцульськи

Інгредієнти:

  • Картопля – 1 кілограм
  • Яйця – 2 штуки
  • Борошно - 2 столові ложки
  • Часник – 1 зубчик
  • Куркума – половина чайної ложки
  • Сіль та перець - на смак

Начинка:

  • М'ясо – 300 грамів
  • Печериці чи інші гриби – 300 грамів
  • Борошно - 1 столова ложка
  • Цибуля – 1 цибулина
  • Сметана – 2 столові ложки
  • Часник – 1 зубчик
  • Сіль та перець – на смак

Як приготувати деруни по-гуцульськи: рецепт смачної страви з ніжним соусом

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

Стало відомо, чи зміняться тарифи на комунальні послуги в Україні з 1 травня

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Соус:

  • Цибуля – 1 цибулина
  • Гриби – 3-4 штуки
  • Сметана – 1 столова ложка
  • Борошно – половина столової ложки
  • Молоко – 100 мілілітрів
  • Сіль та перець - на смак

Приготування:

  1. Відварене м'ясо потрібно нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сковороді до рум'яності, після чого протушкувати під закритою кришкою кілька хвилин.
  2. Гриби та цибулю слід дрібно нарізати, додати в сковороду до м'яса і смажити до готовності, посоливши і поперчивши.
  3. Отриману начинку потрібно перекласти в миску, а на рідині, що залишилася, обсмажити подрібнений часник.
  4. До нього треба додати сметану та столову ложку борошна.
  5. Протушкуйте одну хвилину і полийте цим соусом м'ясо з грибами, перемішайте.
  6. Начинка для драників готова.
  7. Картоплю потрібно очистити, помити та натерти на дрібній тертці разом із часником.
  8. Додайте до них борошно, яйця, мелений перець, сіль та куркуму.
  9. Ретельно перемішайте.
  10. На сковороді нагрійте олію і викладайте тісто тонким шаром.
  11. Коли дерун засмажився, на один бік потрібно покласти трохи начинки та накрити її другою частиною.
  12. Готові деруни потрібно покласти на деко, застелене пергаментом.
  13. А на сковороді, де смажилися деруни, обсмажити подрібнені гриби та цибулю для соусу.
  14. Їх потрібно посолити та поперчити, залити молоком та додати борошно.
  15. Перемішайте і додайте сметану.
  16. Протушкуйте соус 3-5 хвилин, полийте їм деруни і поставте їх у нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  17. Після цього подавайте їх на стіл у гарячому вигляді.

Як приготувати деруни по-гуцульськи: рецепт смачної страви з ніжним соусом

Смачного!

А раніше ми розповідали про секретний інгредієнт, який потрібно додати до тіста для дерунів, щоб вони не розвалювалися під час смаження.