Today.ua

Синоптикиня надала прогноз погоди на останні дні квітня

Синоптикиня Укргідрометцентру поділилася інформацією про те, яка погода буде в Україні в останні дні квітня. За словами Наталії Птухи, на українців чекає типова весняна погода.

Експертка наголосила, що на погоду наприкінці квітня вплинуть атмосферні фронти з південного заходу. У зв'язку з цим очікується чергування дощової та сонячної погоди, можливий вітер.

"Типова весняна погода: буде трохи вітру під час проходження атмосферних фронтів, і одночасно 23 і 26 квітня вдень переважно без опадів у більшості регіонів, і весняне сонце приємно прогріє приземний шар повітря", - сказала Наталя Птуха.

Синоптикиня прогнозує, що 24 квітня у багатьох областях країни йтиме дощ, а наступного дня опади випадуть на правобережній частині України. Водночас очікується підвищення температури повітря до +17…+24 градусів вдень та +8…+13 вночі. На заході та півночі буде трохи прохолодніше.

Крім того, на високогір'ї Карпат 24 та 25 квітня пройде невеликий мокрий сніг, а температура вночі може знизитись до 0…-5 градусів, тоді як вдень стовпчики термометрів покажуть близько +5 градусів.

Опади припиняться з 26 квітня. Дощ можливий лише вночі у північно-східних областях, а вдень локальні у західних. На заході подекуди можливе похолодання: вдень до +15 градусів, а вночі 0…-3 градусів. На сході та південному сході буде тепліше: +15…+21 градусів вдень та +8…+13 градусів вночі. На півночі та в центрі термометри покажуть від +12 до +18 градусів вдень та від +4 до +10 градусів вночі.

З 27 квітня на заході та півночі можливі дощі. У більшості областей синоптик прогнозує температуру близько +10 градусів уночі, а вдень до +21 градуса. Тим часом на півдні та сході буде тепло: до +25 градусів вдень та до +13 градусів вночі.

Нагадаємо, що вчені прогнозують глобальне похолодання після спекотного літа 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ