Пряний та трохи гострий соус "Ткемалі" – це знаменита страва грузинської кухні, яку готують і в Україні. Пропонуємо рецепт цього чудового соусу зі слив, з яким зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар.
Рецепт соусу "Ткемалі" зі слив
Інгредієнти:
- Сливи сорту "Угорка" – 500 грамів
- Цукор – 2 столові ложки
- Свіжа кінза – пучок
- Сіль – половина чайної ложки
- Часник – 3-4 зубчики
- Чорний мелений перець – половина чайної ложки
- М'ята – 2 гілочки
Приготування:
- Для початку потрібно промити та обсушити сливи.
- Потім плоди треба розділити на дві частини та видалити кісточку.
- Перекладіть сливи в каструлю з товстим дном і залийте кип'яченою водою так, щоб вона покривала всі плоди.
- Доведіть до кипіння та проваріть, помішуючи, 15-20 хвилин.
- Злийте воду і перебийте м'якоть слив блендером до однорідного стану.
- Очистіть часник і додайте до сливової маси, продовжуючи подрібнювати блендером.
- Продовжуючи збивати інгредієнти, всипте сіль та цукор.
- Поставте каструлю на невеликий вогонь і проваріть 5-7 хвилин, періодично помішуючи, щоб соус не пригорів.
- Потім до соусу потрібно додати промиту і дрібно порізану кінзу і листя м'яти, а також мелений чорний перець.
- Проваріть ще одну хвилину (але не більше) і перелийте соус у ємність для зберігання.
- Остудіть його і можете додавати ткемалі до різних м'ясних страв.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт домашнього майонезу, який набагато смачніший і корисніший за магазинний.