Today.ua

“Ткемалі“ зі слив: покроковий рецепт знаменитого грузинського соусу з пряними травами

Пряний та трохи гострий соус "Ткемалі" – це знаменита страва грузинської кухні, яку готують і в Україні. Пропонуємо рецепт цього чудового соусу зі слив, з яким зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар.

Рецепт соусу "Ткемалі" зі слив

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку потрібно промити та обсушити сливи.
  2. Потім плоди треба розділити на дві частини та видалити кісточку.
  3. Перекладіть сливи в каструлю з товстим дном і залийте кип'яченою водою так, щоб вона покривала всі плоди.
  4. Доведіть до кипіння та проваріть, помішуючи, 15-20 хвилин.
  5. Злийте воду і перебийте м'якоть слив блендером до однорідного стану.
  6. Очистіть часник і додайте до сливової маси, продовжуючи подрібнювати блендером.
  7. Продовжуючи збивати інгредієнти, всипте сіль та цукор.
  8. Поставте каструлю на невеликий вогонь і проваріть 5-7 хвилин, періодично помішуючи, щоб соус не пригорів.
  9. Потім до соусу потрібно додати промиту і дрібно порізану кінзу і листя м'яти, а також мелений чорний перець.
  10. Проваріть ще одну хвилину (але не більше) і перелийте соус у ємність для зберігання.
  11. Остудіть його і можете додавати ткемалі до різних м'ясних страв.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт домашнього майонезу, який набагато смачніший і корисніший за магазинний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ