Томатна паста всього із двох інгредієнтів: максимально корисний рецепт закатки на зиму

Автор: Анастасия Березовская

Більшість відмовляється закочувати вдома томатну пасту, бо це тривалий та трудомісткий процес. Ми знайшли найпростіший і максимально корисний рецепт закатки, який готується лише півгодини.

Томатна паста всього із двох інгредієнтів: максимально корисний рецепт закатки на зиму - today.ua

Магазинна томатна паста часто має безліч добавок, їшок та речовин, які шкідливі для людського організму у великих кількостях. Немає нічого кращого, ніж приготувати закатку вдома, використовуючи при цьому лише два інгредієнти.

За цим рецептом томати не потрібно уварювати, а достатньо лише раз закип'ятити.

Томатна паста на зиму - рецепт

Найкраще для рецепту обирати не соковиті сорти помідорів, наприклад, "Сливка".

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Інгредієнти:

  • 5 кг помідорів
  • сіль за смаком

Томатна паста всього із двох інгредієнтів: максимально корисний рецепт закатки на зиму

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спосіб приготування:

  1. Помідори вимити, розрізати на часточки і пропустити через м'ясорубку.
  2. Перекладаємо томатну масу в широку каструлю чи сковороду, доводимо до кипіння.
  3. Після закипання за допомогою сита натискаємо на томатну масу, збираємо сік, який виділився. Помідорна м'якоть, шкірка та кісточки залишаться в каструлі.
  4. Відкидаємо масу з каструлі на сито, даємо постояти, щоб стекли залишки соку.
  5. Ставимо сито з м'якоттю над чистою каструлею і перетираємо вміст, поки в ситі не залишаться кісточки та шкірка.
  6. Томатну масу прокип'ятити, за бажанням додати сіль.
  7. Розлити по стерилізованих банках і закатати або розкласти по пакетах і заморозити.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, який інгредієнт категорично не можна додавати до консервації. Він може зіпсувати смак та зменшить термін зберігання.

Головне