Більшість відмовляється закочувати вдома томатну пасту, бо це тривалий та трудомісткий процес. Ми знайшли найпростіший і максимально корисний рецепт закатки, який готується лише півгодини.
Магазинна томатна паста часто має безліч добавок, їшок та речовин, які шкідливі для людського організму у великих кількостях. Немає нічого кращого, ніж приготувати закатку вдома, використовуючи при цьому лише два інгредієнти.
За цим рецептом томати не потрібно уварювати, а достатньо лише раз закип'ятити.
Томатна паста на зиму - рецепт
Найкраще для рецепту обирати не соковиті сорти помідорів, наприклад, "Сливка".
Інгредієнти:
- 5 кг помідорів
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Помідори вимити, розрізати на часточки і пропустити через м'ясорубку.
- Перекладаємо томатну масу в широку каструлю чи сковороду, доводимо до кипіння.
- Після закипання за допомогою сита натискаємо на томатну масу, збираємо сік, який виділився. Помідорна м'якоть, шкірка та кісточки залишаться в каструлі.
- Відкидаємо масу з каструлі на сито, даємо постояти, щоб стекли залишки соку.
- Ставимо сито з м'якоттю над чистою каструлею і перетираємо вміст, поки в ситі не залишаться кісточки та шкірка.
- Томатну масу прокип'ятити, за бажанням додати сіль.
- Розлити по стерилізованих банках і закатати або розкласти по пакетах і заморозити.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, який інгредієнт категорично не можна додавати до консервації. Він може зіпсувати смак та зменшить термін зберігання.