Всього три інгредієнти потрібні для того, щоб приготувати ідеальний томатний сік на зиму. Його можна зберігати за кімнатної температури, використовувати для супів, борщів та інших страв.
Томатний сік - рецепт
Завдяки лимонній кислоті томатний сік можна зберігати у квартирі при кімнатній температурі.
Інгредієнти:
- помідори
- 1 ст. л. солі
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Помідори залити холодною водою та залишити на 30 хвилин.
- Через відведений час обрізати зіпсовані місця і видалити плодоніжки.
- Викласти помідори у велику каструлю та проварити на середньому вогні під кришкою 30-40 хвилин, періодично помішуючи чистою дерев'яною лопаткою.
- Вимкнути вогонь та залишити помідори доходити під кришкою.
- Коли помідори охолонуть, але все ще будуть теплі, помідори перетерти через сито в чисту каструлю за допомогою ложки, видавлюючи сік.
- Сік поставити на плиту, додати сіль та лимонну кислоту. Коли маса закипить, проварити 5 хвилин.
- Розлити томатний сік за стерилізованими банками і закатати кришками.
Пропонуємо також спробувати приготувати густе яблучне повидло. Дуже простий і смачний рецепт із трьох інгредієнтів.