Томатний сік - це не тільки смачний, але і дуже корисний овочевий напій, багатий на вітаміни і поживні речовини. Тому його часто заготовляють на зиму, щоб насолоджуватися свіжим томатним смаком у холодну пору року. Пропонуємо рецепт домашнього томатного соку від відомого повара.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим рецептом томатного соку лише з двох інгредієнтів. Кулінар вважає, що такий напій не поступається покупним у смаку, а його приготування не забере багато часу та сил.
Рецепт домашнього томатного соку
Інгредієнти:
- Помідори – 15 кілограмів
- Сіль – 15 чайних ложок із гіркою
Приготування:
- Підготуйте необхідну кількість банок чи скляних пляшок. Їх потрібно ретельно помити та простерилізувати будь-яким зручним способом.
- Помідори краще брати невеликого розміру соковитих та солодких сортів.
- Томати потрібно помити, видалити плодоніжку та розрізати навпіл.
- Потім необхідно видавити сік із помідорів, використовуючи соковитискач.
- Томатний сік перелийте у велику каструлю з товстим дном.
- Додайте сіль і доведіть сік до кипіння.
- Проваріть його протягом 7-10 хвилин на середньому вогні, не забуваючи періодично помішувати.
- Розлийте домашній томатний сік по банках та пляшках, закатайте та поставте у прохолодне місце, де напій може зберігатися до 10 місяців.
Смачного!
Пропонуємо також інший спосіб консервації томатів. Рецепт помідорів "у снігу" теж дуже простий, проте результат порадує навіть гурманів.