Today.ua

Томатний сік в домашніх умовах: як приготувати смачний та корисний напій на зиму

Томатний сік - це не тільки смачний, але і дуже корисний овочевий напій, багатий на вітаміни і поживні речовини. Тому його часто заготовляють на зиму, щоб насолоджуватися свіжим томатним смаком у холодну пору року. Пропонуємо рецепт домашнього томатного соку від відомого повара.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився простим рецептом томатного соку лише з двох інгредієнтів. Кулінар вважає, що такий напій не поступається покупним у смаку, а його приготування не забере багато часу та сил.

Рецепт домашнього томатного соку

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Підготуйте необхідну кількість банок чи скляних пляшок. Їх потрібно ретельно помити та простерилізувати будь-яким зручним способом.
  2. Помідори краще брати невеликого розміру соковитих та солодких сортів.
  3. Томати потрібно помити, видалити плодоніжку та розрізати навпіл.
  4. Потім необхідно видавити сік із помідорів, використовуючи соковитискач.
  5. Томатний сік перелийте у велику каструлю з товстим дном.
  6. Додайте сіль і доведіть сік до кипіння.
  7. Проваріть його протягом 7-10 хвилин на середньому вогні, не забуваючи періодично помішувати.
  8. Розлийте домашній томатний сік по банках та пляшках, закатайте та поставте у прохолодне місце, де напій може зберігатися до 10 місяців.

Смачного!

Пропонуємо також інший спосіб консервації томатів. Рецепт помідорів "у снігу" теж дуже простий, проте результат порадує навіть гурманів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ