Піца – це італійська страва, яка набула популярності у багатьох країнах світу. Найчастіше люди замовляють її у піцеріях чи з доставкою додому. Але приготувати смачну піцу на тонкому тісті самостійно набагато легше, ніж здається.
Ми поділимося рецептом основи для улюбленої страви. Готування не вимагатиме багато часу, зате ви отримаєте чудову домашню піцу на тонкому тесті.
Рецепт тонкого тіста для піци
Інгредієнти:
- Вода – 250 мілілітрів
- Борошно - 500 грамів
- Сухі дріжджі – 1 чайна ложка
- Сіль – половина чайної ложки
- Цукор – половина чайної ложки
- Рослинна олія (в ідеалі оливкова) – 2 столові ложки
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Приготування:
- У велику миску насипте сухі дріжджі, цукор та сіль.
- Залийте сухі інгредієнти добре теплою, але не гарячою водою.
- Ретельно перемішайте, щоб сіль та цукор розчинилися повністю.
- Додайте олію і знову перемішайте.
- Поступово додавайте просіяне через сито борошно і замішуйте м'яке тісто, що не липне до рук.
- Чисту і суху миску потрібно змастити олією і покласти в неї тісто.
- Накрийте рушником і поставте на пів години в тепле місце.
- Коли тісто підніметься, розкатайте його у тонкий пласт.
- Перекладіть на змащене маслом деко і зробіть кілька проколів вилкою.
- Поставте в нагріту до 180 градусів духовку та запікайте 5-7 хвилин.
- Після цього основу для піци потрібно змастити соусом, додати начинку і запікати 10-15 хвилин.
- Гарячу піцу наріжте та подавайте до столу.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Смачного!
А раніше ми ділилися простим рецептом смачного шоколадного хліба із горіхами.