Млинці - це найпопулярніша та улюблена багатьма страва на сніданок. Основним інгредієнтом у рецепті млинців може бути як молоко, так і кефір, і кисле молоко. Все залежить від того, млинці якої консистенції ви любите. Якщо хочете приготувати тонкі та ажурні млинці, в які легко буде загортати начинку, тоді записуйте наш рецепт.
Кисле молоко - найкраща основа тіста для ніжних та тонких млинців. Завдяки взаємодії кислого молока з содою тісто наповнюється бульбашками повітря, і млинці виходять з безліччю дрібних дірочок. У такі млинці можна загортати будь-яку начинку.
Тонкі млинці на кислому молоці
Інгредієнти:
- Кисле молоко - 400 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Сіль – щіпка.
- Соняшникова олія - 30 г
- Борошно - 200 г
- Сода харчова - щіпка
В окремий посуд просійте борошно. Всипайте борошно в тісто невеликими порціями і продовжуйте збивати тісто міксером, щоб не було грудочок.
Після цього залиште тісто за кімнатної температури на 15 хвилин. Потім розігрійте сковороду і змастіть олією перед першим млинцем. Налийте половину половника тіста на сковороду і рівномірно розподіліть по сковороді.
Смажте млинці з двох сторін по кілька хвилин. Змащувати олією їх більше не потрібно. Після того, як млинці охолонуть, можете начиняти їх як солодкими, так і солоними начинками.
Раніше повідомлялося, як приготувати млинці з м'ясом по-мексиканськи.