Today.ua

Тонкі ажурні млинці на кислому молоці: як приготувати ідеальну страву на сніданок для всієї родини

Млинці - це найпопулярніша та улюблена багатьма страва на сніданок. Основним інгредієнтом у рецепті млинців може бути як молоко, так і кефір, і кисле молоко. Все залежить від того, млинці якої консистенції ви любите. Якщо хочете приготувати тонкі та ажурні млинці, в які легко буде загортати начинку, тоді записуйте наш рецепт.

Кисле молоко - найкраща основа тіста для ніжних та тонких млинців. Завдяки взаємодії кислого молока з содою тісто наповнюється бульбашками повітря, і млинці виходять з безліччю дрібних дірочок. У такі млинці можна загортати будь-яку начинку.

Тонкі млинці на кислому молоці

Інгредієнти:

Молоко злегка підігрійте у мікрохвильовій печі. Перелийте в глибокий посуд. Вбийте в молоко яйця, додайте сіль, цукор, соду та олію. Добре збивайте усі інгредієнти міксером до однорідної маси.

В окремий посуд просійте борошно. Всипайте борошно в тісто невеликими порціями і продовжуйте збивати тісто міксером, щоб не було грудочок.

Після цього залиште тісто за кімнатної температури на 15 хвилин. Потім розігрійте сковороду і змастіть олією перед першим млинцем. Налийте половину половника тіста на сковороду і рівномірно розподіліть по сковороді.

Смажте млинці з двох сторін по кілька хвилин. Змащувати олією їх більше не потрібно. Після того, як млинці охолонуть, можете начиняти їх як солодкими, так і солоними начинками.

Раніше повідомлялося, як приготувати млинці з м'ясом по-мексиканськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ