Торт “Депресія“: як приготувати смачний десерт без яєць, молока та вершкового масла

Автор: Ольга Березовська

За часів "Великої депресії", коли був великий дефіцит таких продуктів як яйця, вершкове масло та молоко, люди все ж таки знаходили способи балувати себе та рідних десертами. Саме тоді й був придуманий торт, який отримав назву "Депресія". Його і зараз часто готують, особливо в Америці, бо це дуже смачний десерт. Як його приготувати?

Торт “Депресія“: як приготувати смачний десерт без яєць, молока та вершкового масла - today.ua

Рецепт торта "Депресія"

Інгредієнти:

  • Какао-порошок – 25 грамів
  • Гаряча кава – 240 мілілітрів
  • Білий цукор – 130 грамів
  • Світло-коричневий цукор – 70 грамів
  • Рослинна олія – 80 мілілітрів
  • Яблучний оцет – 1 столова ложка
  • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Борошно грубого помелу – 180 грамів
  • Сіль – половина чайної ложки

Глазур:

  • Цукрова пудра – 1 склянка
  • Какао-порошок – 2 столові ложки
  • Сіль – дрібка
  • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
  • Охолоджена кава або тепла вода – 1-2 столові ложки

Торт “Депресія“: як приготувати смачний десерт без яєць, молока та вершкового масла

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. У середню миску потрібно всипати какао-порошок і влити гарячу каву, перемішати до розчинення.
  2. Додайте білий і коричневий цукор, оцет, олію та ванільний екстракт і збийте інгредієнти міксером до однорідності. Якщо рослинна олія не змішуватиметься з іншими інгредієнтами, не страшно.
  3. В окремому посуді змішайте борошно, сіль та соду.
  4. Потім перемішайте сухі та вологі інгредієнти до однорідної гладкої консистенції без грудочок.
  5. Вилийте тісто у форму, змащену олією, і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
  6. Запікайте 25-30 хвилин. Готовність коржа можна перевірити сірником або зубочисткою – вона має залишитися чистою після проколу коржа.
  7. Остудіть корж.
  8. У цей час можна приготувати глазур.
  9. Для цього потрібно змішати какао, цукрову пудру та сіль, влити в них ванільний екстракт та охолоджену каву або воду.
  10. Збийте інгредієнти вінчиком, додаючи каву чи воду, доки отримаєте глазур потрібної густоти. Вона повинна бути не надто в'язкою, але й не рідкою.
  11. Покрийте глазур'ю корж, що остигнув, розподіляючи рівним шаром по поверхні.
  12. Дайте глазурі трохи застигнути і можете куштувати торт "Депресія", який точно подарує гарний настрій.

Торт “Депресія“: як приготувати смачний десерт без яєць, молока та вершкового масла

Популярні зараз

Зеленський зробив заяву про втрати ЗСУ у війні з Росією

Українців, які отримають “1000 грн Зеленського“ за кордоном, змусять повернути гроші

Зеленський готовий запросити Росію на другий Саміт миру

Десятки тисяч українських домогосподарств отримають грошову допомогу від ЄС

Смачного!

Пропонуємо також рецепт легендарного київського торта, який можна зробити на домашній кухні.

Головне