Today.ua

Торт “Депресія“: як приготувати смачний десерт без яєць, молока та вершкового масла

За часів "Великої депресії", коли був великий дефіцит таких продуктів як яйця, вершкове масло та молоко, люди все ж таки знаходили способи балувати себе та рідних десертами. Саме тоді й був придуманий торт, який отримав назву "Депресія". Його і зараз часто готують, особливо в Америці, бо це дуже смачний десерт. Як його приготувати?

Рецепт торта "Депресія"

Інгредієнти:

Глазур:

Приготування:

  1. У середню миску потрібно всипати какао-порошок і влити гарячу каву, перемішати до розчинення.
  2. Додайте білий і коричневий цукор, оцет, олію та ванільний екстракт і збийте інгредієнти міксером до однорідності. Якщо рослинна олія не змішуватиметься з іншими інгредієнтами, не страшно.
  3. В окремому посуді змішайте борошно, сіль та соду.
  4. Потім перемішайте сухі та вологі інгредієнти до однорідної гладкої консистенції без грудочок.
  5. Вилийте тісто у форму, змащену олією, і поставте в нагріту до 180 градусів духовку.
  6. Запікайте 25-30 хвилин. Готовність коржа можна перевірити сірником або зубочисткою – вона має залишитися чистою після проколу коржа.
  7. Остудіть корж.
  8. У цей час можна приготувати глазур.
  9. Для цього потрібно змішати какао, цукрову пудру та сіль, влити в них ванільний екстракт та охолоджену каву або воду.
  10. Збийте інгредієнти вінчиком, додаючи каву чи воду, доки отримаєте глазур потрібної густоти. Вона повинна бути не надто в'язкою, але й не рідкою.
  11. Покрийте глазур'ю корж, що остигнув, розподіляючи рівним шаром по поверхні.
  12. Дайте глазурі трохи застигнути і можете куштувати торт "Депресія", який точно подарує гарний настрій.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт легендарного київського торта, який можна зробити на домашній кухні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ