Today.ua

Українці дізнаються про якість ковбаси і сосисок те, чого не мали знати: ухвалено новий закон

Вже незабаром в Україні має кардинально поліпшитись якість ковбас і сосисок. Виробники не зможуть виготовляти і продавати неякісний продукт. А споживач зможе оцінювати якість м'ясних виробів не лише на око та за ціною, а й за вичерпною інформацією щодо компонентів кожного продукту.

Новий закон, який вже проголосували у Верховній Раді, спонукатиме виробників до виготовлення якісного продукту. І крім того, буде запроваджено повний реєстр харчових добавок, який буде доступний усім.

Незважаючи на те, що дієтологи не радять захоплюватись готовими ковбасними виробами, а краще самим готувати м'ясні страви, усе ж немало українців віддають перевагу готовим ковбасам і сосискам. Це не потребує часу на приготування, і це, зрештою, смачно. Втім, "смачно" не завжди є синонімом "корисно". В деяких випадках виробники досягають смаку за рахунок хитромудрих добавок. І не скрізь ці добавки становлять користь для здоров'я. Втім, вже незабаром усе зміниться.

"Законопроект має на меті зробити українські харчові продукти тваринного походження якіснішими. А умови для реєстрації підприємств більш прозорими. Наприклад, невелике виробництво можна буде зареєструвати, не виходячи з дому, у "Дії", - каже один зі співавторів закону Олександр Гайду.

Зокрема, в ухваленому законі передбачено 17 змін, які мають суттєво поліпшити якість ковбаси та сосисок, а також дадуть можливість споживачам володіти вичерпною інформацією про їхній вміст.

В рамках реалізації цього закону має бути створений реєстр харчових добавок, ароматизаторів та харчових ензимів, в якому буде присутня інформація про вплив кожної з цих добавок на здоров'я людини.

Нагадаємо, дієтологи розповіли, яку ковбасу взагалі ніколи не варто вживати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ