Today.ua

Вареники з картоплею нашвидкуруч: простий рецепт улюбленої страви українців

Традиційні українські вареники, так само як і борщ, вміють готувати більшість господинь. Однак, через брак часу порадувати своїх рідних вдається не так часто. Але цю ситуацію можна виправити. Якщо ви любите вареники, тоді представляємо вам простий рецепт приготування цієї смачної та ситної страви з тих інгредієнтів, які є у вас на кухні.

Рецепт вареників з картоплею

Інгредієнти для тіста:

Інгредієнти для начинки:

Для початку готуємо начинку. Візьміть картоплю, очистіть її, наріжте і зваріть в заздалегідь підсоленій воді. Коли картопля звариться, злийте воду і додайте в картоплю половину вершкового масла, посоліть, поперчіть і зробіть пюре.

Дрібно наріжте цибулю та смажте її до рум'яного стану, в майже готову цибулю додайте цукор. Перемішайте половину цибулі з картопляним пюре, посоліть і поперчіть за смаком.

Для тіста потрібно спочатку просіяти борошно і змішати її з сіллю. У сметану додайте соду, добре перемішайте і перекладіть в борошно з яйцем. Поступово додаючи воду, місіть тісто для вареників.

Як тільки тісто буде готове, його необхідно загорнути в харчову плівку і дати трохи постояти.

Відріжте ¼ частина від тіста, скачайте в ковбаску товщиною приблизно 3 сантиметри і наріжте на шматочки по 1,3 сантиметра кожен. Розкатайте отримані шматочки тіста в тонкі кружечки.

Візьміть чайну ложку начинки, покладіть на середину кружечка тесту і защипніть краї. Таким же чином зліпіть всі вареники. Приступаємо до варіння вареників. Налийте в каструлю воду, підсолити, доведіть до кипіння і можете кидати туди наші вареники. Під час варіння помішуйте їх, щоб тісто не злиплося. Готові вареники подавайте до столу зі сметаною і зеленню, посипавши їх смаженою цибулею.

Раніше повідомлялося, як приготувати смачну одеську закуску з баклажанів і моркви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ