Квашені баклажани по-одеськи: секрети приготування смачної і корисної закуски

Автор: Шевченко Лилия

Одеські господині щоосені готують смачну і корисну для здоров'я закуску - квашені баклажани з морквою. Рецепт не викличе складнощів навіть у початківців кулінарів, а продукти будуть потрібні найпростіші.

Квашені баклажани по-одеськи: секрети приготування смачної і корисної закуски - today.ua

Квашені баклажани з морквою і часником: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 кг баклажанів
  • 2 цибулини
  • 5 часточок часнику
  • 1,5 пучка зелені селери
  • 1 стручок перцю чилі
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 л води
  • 2,5 ст. л. солі
  • 8 горошин чорного перцю
  • 1 лавровий лист

Спосіб приготування:

Баклажани розрізати уздовж на дві половинки, але не дорізати до кінця. Опустіть підготовлені плоди в киплячу воду і проваріть хвилин 5-7. Розкладіть бланшовані баклажани на кухонній дошці, притисніть тарілкою і поставте гніт. Залиште овочі в такому вигляді на шість-вісім годин, а краще на ніч. Квашені баклажани по-одеськи: секрети приготування смачної і корисної закуски Натерту на тертці моркву і нарізану півкільцями цибулю перемішайте і спассеруйте на олії до легкої прозорості, не більше. Посоліть і залиште остигати.

Популярні зараз

Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS

Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою

Тариф на електроенергію для населення зросте найближчим часом: в НБУ прогнозують його суттєве підвищення

Омолоджуючі зачіски для жінок за 50: стильні варіанти на прикладі зірок Голлівуду

З води, перцю, солі і лаврового листа приготуйте розсіл, доведіть все разом в каструлі до кипіння і остудіть. Поки розсіл ще гарячий, на кілька хвилин опустіть в нього стебла селери, щоб вони стали м'якшими і гнучкими.

Обсмажені цибулю з морквою змішайте з подрібненими часником, листям селери і гострим перцем. Наповніть отриманою начинкою баклажани, зафіксуйте стеблами селери.

Складіть фаршировані овочі в глибокий судок, залийте розсолом і поставте під гніт. Тримайте три дні при кімнатній температурі, потім відправте в холодильник. Через п'ять днів закуска буде готова до дегустації.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Приготуйте також на закуску ніжне і смачне мариноване сало. Найкращий рецепт.