Today.ua

Верещака за рецептом Євгена Клопотенка: як приготувати автентичну українську страву

Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом традиційної української страви, яка зветься "верещака". Це ароматні свинячі реберця, запечені зі спеціями в квасі. Як приготувати це чудове частування з дивовижним смаком?

Рецепт верещаки

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Промийте свинячі реберця, наріжте по одному або два сегменти, приберіть плівки або відколи кісток і розкладіть ребра на дошці.
  2. Посоліть і поперчіть.
  3. Часник слід очистити та подрібнити спеціальним пресом або натерти на дрібній тертці.
  4. Посипте м'ясо часником.
  5. На сковороді нагрійте олію і обсмажте на ньому реберця з двох сторін до рум'яності.
  6. Перекладіть ребра у глибоку форму для запікання.
  7. Посипте орегано і влийте у форму чорний квас.
  8. Нагрійте духовку до 180 градусів і поставте форму.
  9. Запікайте страву одну годину.
  10. Після цього перекладіть ребра в окремий посуд і накрийте фольгою.
  11. Квас, що залишився, перелийте в невеликий сотейник і проваріть 15 хвилин, щоб вийшов густий соус.
  12. Змішайте м'яке вершкове масло з борошном і поступово додавайте в соус, перемішуючи його.
  13. Соус повинен вийти однорідної консистенції.
  14. Полийте ребра соусом і посипте панірувальними сухарями.
  15. Додайте подрібнену петрушку та подавайте на стіл.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт шпундри, яким також поділився Євген Клопотенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ