Вінегрет – популярний салат, який готують в осінньо-зимовий період. До його складу входять сезонні овочі та деякі інші інгредієнти, які господині додають за бажанням. Хтось може додати у вінегрет яблуко, інші не уявляють салат без квасолі, а деякі експериментують навіть із оселедцем.
Як приготувати пікантний вінегрет із оселедцем, розповіла кулінарний блогер Любов на своїй сторінці в Instagram. Вона назвала свою варіацію вінегрету - салат "Дивовижний".
Вінегрет з оселедцем
Інгредієнти:
- Буряк відварений – 3 шт.
- Оселедець маринований – 250 г
- Зелений горох консервований – 200 г
- Цибуля – 1 шт.
- Цукор – 2,5 ст. л.
- Оцет – 2 ст. л.
- Кип'ячена тепла вода – 200 мл
- Кріп і петрушка - за смаком
- Олія соняшникова – 2-3 ст. л.
- Сіль, перець – за смаком.
Буряк відваріть і наріжте соломкою.
Оселедець почистіть і також наріжте соломкою. Цибулю дрібно наріжте і замаринуйте заздалегідь у воді з оцтом і цукром.
Змішайте всі інгредієнти в мисці, додайте горошок, перемішайте, зверху присипте свіжою зеленню.
Заправте вінегрет олією, посоліть і поперчіть за смаком, потім ретельно перемішайте і можете подавати до столу.
Деякі люди люблять заправляти вінегрет майонезом, але з олією буде набагато смачніше і корисніше.
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт додається у вінегрет по-німецьки.