Досвідчені господині впевнені, що найдоступніший і найпростіший спосіб зберегти всі корисні властивості вишні – це приготувати її у власному соку. Такий варіант допоможе насолодитися смаком та свіжістю ягід навіть узимку. Пропонуємо рецепт цієї заготівлі.
Рецепт вишні у власному соку
Інгредієнти:
- Вишня – 2 кілограми
- Цукор – 300 грамів
Приготування:
- Для початку слід промити вишню і дати воді стекти.
- Потім переберіть ягоди і заберіть ті, які вже почали псуватися.
- Далі потрібно вийняти кісточки із ягід. Зробити це можна шпилькою або за допомогою спеціального пристрою.
- Після цього займіться підготовкою банок, в яких зберігатимете вишню. Їх потрібно ретельно помити та простерилізувати в духовці, на паровій бані або будь-яким зручним способом.
- У суху банку шарами викладіть вишню та цукор, струшуючи ємність, щоб ягоди лягали щільніше. Останнім шаром має бути цукор.
- Налийте воду у велику каструлю і постіліть на дно рушник.
- Поставте на нього банки з вишнею, прикривши їх кришками. Вода має доходити до середини банки.
- Доведіть воду до кипіння на середньому вогні, зробіть мінімальний вогонь та стерилізуйте банки з вишнею ще 20 хвилин.
- Потім акуратно дістаньте банки, щільно закрийте кришками та переверніть.
- Накрийте банки з вишнею теплим пледом і дайте їм повністю охолонути.
- Поставте їх у місце, де вони зберігатимуться до зими.
А раніше ми ділилися рецептом смачного та густого вишневого варення.