Today.ua

Вишня у власному соку на зиму: як приготувати смачні та багаті на вітаміни ласощі

Досвідчені господині впевнені, що найдоступніший і найпростіший спосіб зберегти всі корисні властивості вишні – це приготувати її у власному соку. Такий варіант допоможе насолодитися смаком та свіжістю ягід навіть узимку. Пропонуємо рецепт цієї заготівлі.

Рецепт вишні у власному соку

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Для початку слід промити вишню і дати воді стекти.
  2. Потім переберіть ягоди і заберіть ті, які вже почали псуватися.
  3. Далі потрібно вийняти кісточки із ягід. Зробити це можна шпилькою або за допомогою спеціального пристрою.
  4. Після цього займіться підготовкою банок, в яких зберігатимете вишню. Їх потрібно ретельно помити та простерилізувати в духовці, на паровій бані або будь-яким зручним способом.
  5. У суху банку шарами викладіть вишню та цукор, струшуючи ємність, щоб ягоди лягали щільніше. Останнім шаром має бути цукор.
  6. Налийте воду у велику каструлю і постіліть на дно рушник.
  7. Поставте на нього банки з вишнею, прикривши їх кришками. Вода має доходити до середини банки.
  8. Доведіть воду до кипіння на середньому вогні, зробіть мінімальний вогонь та стерилізуйте банки з вишнею ще 20 хвилин.
  9. Потім акуратно дістаньте банки, щільно закрийте кришками та переверніть.
  10. Накрийте банки з вишнею теплим пледом і дайте їм повністю охолонути.
  11. Поставте їх у місце, де вони зберігатимуться до зими.

А раніше ми ділилися рецептом смачного та густого вишневого варення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ