Вершкове масло - популярний продукт, який використовують для приготування випічки, бутербродів, каш й інших страв. Однак іноді масло може бути небезпечним для здоров'я. Нутриціолог Таміла Максюх у своєму Instagram розповіла, як обрати якісний продукт, щоб не нашкодити собі.
Яке вершкове масло краще не купувати
За словами нутриціолога, категорично не можна купувати вершкове масло, на упаковці якого написано "продукт" або слово "олія" у лапках. Такі написи говорять про те, що перед вами підробка, тобто сурогат.
Вершкове масло, жирність якого менше 78%, також є несправжнім. В ідеалі жирність масла має бути 82%. Чим більша жирність, тим більша ймовірність того, що продукт натуральний.
Обережно ставтеся до домашнього вершкового масла, адже ви ніколи не знаєте, в яких умовах воно вироблялося та зберігалося. Краще купувати масло перевірених виробників у супермаркеті.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Посмотреть эту публикацию в InstagramНутриціолог зазначила, що у складі натурального вершкового масла повинні бути саме вершки, жодних інших добавок і незрозумілих компонентів.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:Крім того, на упаковці мають бути зазначені виробник, адреса продуктивних потужностей та нормативний документ ДСТУ. Завжди зважайте на етикетку продукту, на ній не повинно бути нічого підозрілого. Термін придатності масла, як правило, має становити 30 діб.
Раніше повідомлялося, що в Україну завезли небезпечні авокадо з кадмієм.