Перед Великоднем заведено робити крашанки. Господині використовують безліч різних способів, щоб надати яєчній шкаралупі гарного кольору, нанести на неї візерунок або красивий малюнок. Часто для фарбування використовуються покупні барвники, але є безпечніший і простіший спосіб. Для нього потрібне цибулиння і засіб, який є у всіх аптечках.
Кожна українська господиня знає, що можна зробити великодні яйця, просто відваривши їх у лушпинні цибулі. Такий спосіб допомагає надати шкаралупі помаранчевого або коричневого відтінку. Але якщо використовувати ще один інгредієнт, то яйця вийдуть іншого кольору та ще й з оригінальним візерунком.
Все, що знадобиться для такого способу, - це яйця, лушпиння цибулі, половина флакона зеленки і марля. Цибулиння слід порізати ножицями на дрібні шматочки і обваляти в ньому змочені водою яйця. Потім кожне яйце обгорнути шматочком марлі та зв'язати кінці ниткою або гумкою.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Далі слід покласти яйця в каструлю (краще не використовувати емальовану), залити холодною водою і поставити варитися. Коли вода закипить, потрібно зробити мінімальний вогонь та варити яйця 10 хвилин. Потім влити зеленку та проварити ще 10 хвилин.
Акуратно злийте воду та залийте холодною водою. Коли яйця охолонуть, надягніть рукавички і зніміть марлю з лушпинням. Промийте яйця, висушіть і змастіть олією, щоб вони красиво блищали.
Пропонуємо також кілька інших варіантів прикрашання яєць натуральними барвниками.