Дуже часто консервовані помідори починають лопатися, і замість помідора з пружною шкіркою ми дістаємо пом'ятий овоч. І проблема зовсім не в якості томатів. Важливо дотримуватися правильної технології закатки, і тоді все буде добре. Досвідчені господині поділилися деякими секретами з цього приводу.
Так, для консервації потрібно брати томати високої якості – свіжі, тверді, без найменших ознак ушкодження чи псування, та найкраще невеликого розміру. Помідори сорту сливки або чері ідеально підходять для закатки. Проте, гарантія успішної консервації не лише у самих томатах.
Перед тим, як класти овочі в банку, потрібно за допомогою зубочистки зробити невеликий прокол у плодоніжці кожного помідора. Шкірка овочів лопається через термічну дію окропу. Уникнути цього неможливо, проте можна суттєво знизити обсяг пошкоджень. Для цього варто вводити гарячу воду потроху. Також в ідеалі класти в банки попередньо ошпарені гарячою водою помідори, адже якщо їх поступово нагрівати, то вони менше лопаються.
А ще досвідчені господині рекомендують класти у верх банки пару листочків хрону. Це зробить шкірку міцнішою, і буде більше шансів, що томати поки стоятимуть у банці - не потріскаються.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Раніше повідомлялося, як закрити ароматні консервовані помідори з базиліком.