Як приготувати банош: рецепт ніжної кукурудзяної каші зі шкварками та бринзою

Автор: Ольга Березовська

Банош – це відома страва української кухні, яка широко поширена у Карпатському регіоні. Готується вона з кукурудзяної крупи або борошна, а подається разом із бринзою та шкварками. Як приготувати ніжний і ситний банош вдома?

Як приготувати банош: рецепт ніжної кукурудзяної каші зі шкварками та бринзою - today.ua

Ми поділимося простим рецептом баношу, з яким впорається будь-яка українська господиня.

Рецепт баноша на сметані з бринзою та шкварками 

Інгредієнти:

  • Кукурудзяна крупа – 180 грамів
  • Сметана – 200 грамів
  • Вода – 200 мілілітрів
  • Цибуля – половинка
  • Бринза – 150 грамів
  • Сир – 100 грамів
  • Копчене сало – 100 грамів
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Сіль та перець – на смак

Як приготувати банош: рецепт ніжної кукурудзяної каші зі шкварками та бринзою

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. У каструлі, в якій варитимете банош, змішайте воду і сметану.
  2. Доведіть суміш до кипіння.
  3. Кукурудзяну крупу промийте 2-3 рази і додайте в киплячу сметану з водою.
  4. Посоліть та поперчіть.
  5. Постійно помішуючи, варіть близько 20 хвилин.
  6. У цей час потрібно порізати сало і обсмажити його на олії до гарного рум'яного кольору.
  7. Потім шкварки слід вийняти з олії та обсмажити на ній дрібно порізану цибулю.
  8. У гарячий банош додайте сир і ретельно перемішайте.
  9. Розкладіть по тарілках, посипте тертою на великій тертці бринзою і додайте шкварки з цибулею.

Як приготувати банош: рецепт ніжної кукурудзяної каші зі шкварками та бринзою

Популярні зараз

Мобілізація жінок: хто зобов'язаний стати на військовий облік у ТЦК за новим законом

Telegram-канали масово повідомляють про потужний блакитний спалах у небі над Україною: його бачили в багатьох областях

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Названі знаки Зодіаку, життя яких значно покращиться у травні

Смачного!

А раніше ми ділилися рецептом смачного печінкового торта із секретним інгредієнтом.