Today.ua

Як приготувати деруни по-гуцульськи: рецепт смачної страви з ніжним соусом

Деруни – це проста страва з картоплі, яка займає важливе місце в українській кухні. Є кілька варіантів їх приготування, і ми розповімо про те, як зробити деруни по-гуцульськи.

Деруни по-гуцульськи відмінно підійдуть для сніданку у родинному колі або навіть для святкової вечері. У вас точно будуть просити рецепт цієї простої в приготуванні, але дуже смачної страви.

Рецепт драників по-гуцульськи

Інгредієнти:

Начинка:

Соус:

Приготування:

  1. Відварене м'ясо потрібно нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сковороді до рум'яності, після чого протушкувати під закритою кришкою кілька хвилин.
  2. Гриби та цибулю слід дрібно нарізати, додати в сковороду до м'яса і смажити до готовності, посоливши і поперчивши.
  3. Отриману начинку потрібно перекласти в миску, а на рідині, що залишилася, обсмажити подрібнений часник.
  4. До нього треба додати сметану та столову ложку борошна.
  5. Протушкуйте одну хвилину і полийте цим соусом м'ясо з грибами, перемішайте.
  6. Начинка для драників готова.
  7. Картоплю потрібно очистити, помити та натерти на дрібній тертці разом із часником.
  8. Додайте до них борошно, яйця, мелений перець, сіль та куркуму.
  9. Ретельно перемішайте.
  10. На сковороді нагрійте олію і викладайте тісто тонким шаром.
  11. Коли дерун засмажився, на один бік потрібно покласти трохи начинки та накрити її другою частиною.
  12. Готові деруни потрібно покласти на деко, застелене пергаментом.
  13. А на сковороді, де смажилися деруни, обсмажити подрібнені гриби та цибулю для соусу.
  14. Їх потрібно посолити та поперчити, залити молоком та додати борошно.
  15. Перемішайте і додайте сметану.
  16. Протушкуйте соус 3-5 хвилин, полийте їм деруни і поставте їх у нагріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  17. Після цього подавайте їх на стіл у гарячому вигляді.

Смачного!

А раніше ми розповідали про секретний інгредієнт, який потрібно додати до тіста для дерунів, щоб вони не розвалювалися під час смаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ