Приготування фаршированих перців - процес тривалий та стомлюючий. А тому чудовою ідеєю може стати заготовити блюдо та заморозити його. Щоб зимою достатньо було б лише потушити або запікати лише 30 хвилин.
Фаршировані перці на зиму - рецепт
Інгредієнти:
- 1 кг болгарського перцю
- 220 г рису
- 500 г фаршу
- 80 г цибулі
- 160 г моркви
- сіль та чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років
Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно
“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків
Стало відомо, чи зміняться тарифи на комунальні послуги в Україні з 1 травня
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Промити рис, залити водою у пропорції 1 до 1,5. Тобто на 200 г рису потрібно 300 мл води. Посолити воду та готувати рис як завжди.
- Болгарський перець вимити, зрізати верхівку, де кріпиться плодоніжка, витягти нутрощі з насінням.
- Моркву вимити, очистити, натерти на тертці.
- Цибулю очистити та нарізати на дрібні кубики.
- Фарш змішати з готовим рисом, посолити та поперчити, додати овочі і добре перемішати.
- Щільно наповнити перці начинкою.
- Викласти на велику дошку, присипану мукою, щоби вони не стикалися один до одного. Накрити харчовою плівкою та відправити у холодильник на годину.
- Після закінчення часу переставити дошку з перцем у морозилку, залишити на 5 годин. Якщо після цього перець залишається м'яким і на ньому не з'явився тонкий шар інію, залишаємо в морозилці ще на кілька годин.
- Коли перці застигли, перекласти їх у пакт на зиппері чи пластиковий контейнер.
- Заморожені фаршировані перці можна буде готувати у мультиварці, духовці чи плиті приблизно півгодини.
Пропонуємо також спробувати приготувати шарлотку по-французьки - рецепт пирога "Невидимка".