Як приготувати фаршировані перці з рисом на зиму

Автор: Анастасия Березовская

Приготування фаршированих перців - процес тривалий та стомлюючий. А тому чудовою ідеєю може стати заготовити блюдо та заморозити його. Щоб зимою достатньо було б лише потушити або запікати лише 30 хвилин.

Як приготувати фаршировані перці з рисом на зиму - today.ua

Фаршировані перці на зиму - рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг болгарського перцю
  • 220 г рису
  • 500 г фаршу
  • 80 г цибулі
  • 160 г моркви
  • сіль та чорний перець за смаком

Як приготувати фаршировані перці з рисом на зиму

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

Американські спецпризначенці вчать українську мову: навіщо їм це потрібно

“Податок на Forbes“: доларових мільярдерів хочуть змусити віддати 2% від їхніх статків

Стало відомо, чи зміняться тарифи на комунальні послуги в Україні з 1 травня

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Промити рис, залити водою у пропорції 1 до 1,5. Тобто на 200 г рису потрібно 300 мл води. Посолити воду та готувати рис як завжди.
  2. Болгарський перець вимити, зрізати верхівку, де кріпиться плодоніжка, витягти нутрощі з насінням.
  3. Моркву вимити, очистити, натерти на тертці.
  4. Цибулю очистити та нарізати на дрібні кубики.
  5. Фарш змішати з готовим рисом, посолити та поперчити, додати овочі і добре перемішати.
  6. Щільно наповнити перці начинкою.
  7. Викласти на велику дошку, присипану мукою, щоби вони не стикалися один до одного. Накрити харчовою плівкою та відправити у холодильник на годину.
  8. Після закінчення часу переставити дошку з перцем у морозилку, залишити на 5 годин. Якщо після цього перець залишається м'яким і на ньому не з'явився тонкий шар інію, залишаємо в морозилці ще на кілька годин.

    Як приготувати фаршировані перці з рисом на зиму

  9. Коли перці застигли, перекласти їх у пакт на зиппері чи пластиковий контейнер.
  10. Заморожені фаршировані перці можна буде готувати у мультиварці, духовці чи плиті приблизно півгодини.

Пропонуємо також спробувати приготувати шарлотку по-французьки - рецепт пирога "Невидимка".