Today.ua

Як приготувати фаршировані перці з рисом на зиму

Приготування фаршированих перців - процес тривалий та стомлюючий. А тому чудовою ідеєю може стати заготовити блюдо та заморозити його. Щоб зимою достатньо було б лише потушити або запікати лише 30 хвилин.

Фаршировані перці на зиму - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Промити рис, залити водою у пропорції 1 до 1,5. Тобто на 200 г рису потрібно 300 мл води. Посолити воду та готувати рис як завжди.
  2. Болгарський перець вимити, зрізати верхівку, де кріпиться плодоніжка, витягти нутрощі з насінням.
  3. Моркву вимити, очистити, натерти на тертці.
  4. Цибулю очистити та нарізати на дрібні кубики.
  5. Фарш змішати з готовим рисом, посолити та поперчити, додати овочі і добре перемішати.
  6. Щільно наповнити перці начинкою.
  7. Викласти на велику дошку, присипану мукою, щоби вони не стикалися один до одного. Накрити харчовою плівкою та відправити у холодильник на годину.
  8. Після закінчення часу переставити дошку з перцем у морозилку, залишити на 5 годин. Якщо після цього перець залишається м'яким і на ньому не з'явився тонкий шар інію, залишаємо в морозилці ще на кілька годин.

  9. Коли перці застигли, перекласти їх у пакт на зиппері чи пластиковий контейнер.
  10. Заморожені фаршировані перці можна буде готувати у мультиварці, духовці чи плиті приблизно півгодини.

Пропонуємо також спробувати приготувати шарлотку по-французьки - рецепт пирога "Невидимка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ