Любителі яєць некруто знають, як буває складно точно розрахувати час, щоб страва була ідеальної консистенції. Але є кілька перевірених способів отримати трохи готовий білок і повністю рідкий жовток.
Ми розповімо відразу про три методи приготування яєць некруто. Всі вони досить прості, тому їх можуть взяти на замітку навіть недосвідчені кухарі.
Як зробити ідеальні яйця некруто?
1 метод
Візьміть маленьку каструлю. Цей момент дуже важливий, тому що якщо взяти велику, то вода закипатиме довго і ви не отримаєте бажаного результату. Покладіть у неї яйця і залийте холодною водою так, щоб вона покривала їх на 2 сантиметри. Дайте закипіти воді на сильному вогні, після чого відразу вимикайте вогонь і накрийте каструлю кришкою. Через дві хвилини перекладіть яйця у холодну воду.
2 метод
Покладіть яйця в маленьку каструлю, залийте холодною водою. Закип'ятіть воду та зробіть середній вогонь. Рівно через 1 хвилину 30 секунд покладіть яйця в миску і залийте їх крижаною водою.
3 метод
У маленькій каструлі закип'ятіть воду. Додайте 1 чайну ложку солі, проваріть 1 хвилину та зробіть середній вогонь. Шумівкою обережно покладіть у воду яйця кімнатної температури. Варіть рівно 2 хвилини 30 секунд. Після цього помістіть яйця в крижану воду.
А раніше ми писали про те, як висвітлити помутнілий бульйон для холодцю.