Скумбрія – це не тільки корисна, а й смачна риба, яку варто додати до раціону харчування кожної людини. Пропонуємо рецепт запеченої скумбрії з ароматними травами та цитрусом, які зроблять її смак оригінальнішим.
Рецепт скумбрії в духовці
Інгредієнти:
- Скумбрія (цілі тушки) – 2 штуки
- Вершкове масло – 30 грамів
- Лимон – 1 штука
- Базилік та петрушка – по одному великому пучку
- Сіль та чорний мелений перець – на смак
Приготування:
- Скумбрію потрібно очистити від нутрощів. Якщо ж ви використовуєте заморожену рибу, її слід розморозити і промити всередині і зовні, а потім обтерти паперовим рушником.
- У невеликій мисці потрібно розім'яти вилкою розм'якшене вершкове масло і додати до нього сік половини лимона.
- Петрушку та базилік слід промити, обсушити та дрібно нарізати.
- Додати зелень до вершкового масла, посолити, додати чорний мелений перець і ретельно перемішати.
- Масою, що вийшла, треба натерти скумбрію всередині і зовні.
- Потім другу половинку лимона слід нарізати часточками і викласти в черевце риби.
- Кожну тушку треба обернути фольгою.
- Покладіть рибу на деко і поставте в нагріту до 200 градусів духовку.
- Запікайте блюдо 30-40 хвилин.
- Після цього дістаньте рибу з фольги і подавайте на стіл у гарячому вигляді.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт перлової крупи з вершками та грибами, яка може стати чудовим гарніром.