Today.ua

Як приготувати скумбрію в духовці: рецепт апетитної риби з травами та лимоном

Скумбрія – це не тільки корисна, а й смачна риба, яку варто додати до раціону харчування кожної людини. Пропонуємо рецепт запеченої скумбрії з ароматними травами та цитрусом, які зроблять її смак оригінальнішим.

Рецепт скумбрії в духовці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Скумбрію потрібно очистити від нутрощів. Якщо ж ви використовуєте заморожену рибу, її слід розморозити і промити всередині і зовні, а потім обтерти паперовим рушником.
  2. У невеликій мисці потрібно розім'яти вилкою розм'якшене вершкове масло і додати до нього сік половини лимона.
  3. Петрушку та базилік слід промити, обсушити та дрібно нарізати.
  4. Додати зелень до вершкового масла, посолити, додати чорний мелений перець і ретельно перемішати.
  5. Масою, що вийшла, треба натерти скумбрію всередині і зовні.
  6. Потім другу половинку лимона слід нарізати часточками і викласти в черевце риби.
  7. Кожну тушку треба обернути фольгою.
  8. Покладіть рибу на деко і поставте в нагріту до 200 градусів духовку.
  9. Запікайте блюдо 30-40 хвилин.
  10. Після цього дістаньте рибу з фольги і подавайте на стіл у гарячому вигляді.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт перлової крупи з вершками та грибами, яка може стати чудовим гарніром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ