Як просто видалити кісточки з вишні та черешні без спеціального гаджета

Автор: Анастасия Березовская

Видаляти кісточки вручну може бути ще тим завданням, але не всі мають спеціальні недешеві гаджети. Та й не завжди їх вигідно купувати, якщо використовувати раз на рік. Досвідчені господині розповіли, як за допомогою підручних засобів, упоратися із цією проблемою за лічені хвилини.

Як просто видалити кісточки з вишні та черешні без спеціального гаджета - today.ua

Якщо дуже захотілося вареників з вишнями або черешнею, пиріг, мафіни або закатати варення, то без видалення кісточок не обійтися. Намагаючись розривати ягоди, щоб видалити з них кісточки, можна придавити руками всі ягідки, і результат буде зовсім не той.

Використовувати можна шпильку, за допомогою якої виколупати кісточку з місця, де росте плодоніжка. Для цього способу можна використовувати пінцет.

Як просто видалити кісточки з вишні та черешні без спеціального гаджета

Популярні зараз

Після війни українці не зможуть виходити на пенсію в 60, - Жолнович

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

Стали відомі надбавки до пенсії, які виплачуватимуть українцям з 1 травня

Учені виявили рослину, яка ефективно вбиває ракові пухлини: є у кожному селі

Найбільш зручний спосіб взяти скляну пляшку з вузькою шийкою, яка буде меншою за ягоди. Вишню або черешню потрібно вставити в шийку і за допомогою палички, наприклад, від суші, проштовхнути кісточку, яка залишиться у пляшці.

Зубочисткою можна проткнути ягоду наскрізь, обертати навколо кісточки, а потім видалити її.

Як просто видалити кісточки з вишні та черешні без спеціального гаджета

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ще один із найпростіших способів використовувати трубочку для коктейлів - краще скляну або металеву, оскільки вони щільніші. Видалити кісточки можна, проштовхуючи їх, або якщо вони потрапляють у трубочку, то закривати пальцем інший отвір і витягувати вакуумом кісточки.

Пропонуємо спробувати приготувати пиріг з черешнею нашвидкуруч: м'яке, розсипчасте тісто та соковиті ягоди.