Деруни - одна з найпростіших страв із картоплі. Однак, її складно назвати корисною, тому що при приготуванні використовується велика кількість олії. Але не обов'язково смажити деруни на сковороді. Якщо скористатися духовкою, тоді страва вийде більш дієтичною і кориснішою.
Для того, щоб деруни вийшли із золотистою скоринкою, досвідчені кухарі радять додати в тісто дрібку куркуми, а пшеничне борошно замінити цільнозерновим.
Рецепт дерунів у духовці
Інгредієнти:
- картопля – 500 г
- гриби печериці – 3-4 шт.
- борошно цільнозернове - 2 ст. л.
- яйце – 1 штука.
- сіль, перець – за смаком
- куркума - щіпка
- олія – 1 ст. л.
Натріть картоплю та гриби на тертці, перемішайте. Відіжміть зайву рідину, посоліть, поперчіть.
Додайте в тісто просіяне борошно та яйце. Перемішайте добре усі інгредієнти.
Деко застеліть пергаментом, змастіть маслом і викладіть ложкою деруни. Випікайте деруни 15 хвилин в духовці при температурі 170-180 градусів.
Подають страву зазвичай зі сметаною. За бажання до таких дерунів можна подати і будь-який інший соус.