Як закатати вишні на зиму, щоб вони залишилися цілими та пружними

Автор: Анастасия Березовская

Насолоджуватися вишньою зимою можна, якщо скористатися наведеним нижче способом. Завдяки цьому рецепту вишня у власному соку зберігає форму та максимально природний смак.

Як закатати вишні на зиму, щоб вони залишилися цілими та пружними - today.ua

Використовувати таку консервацію можна для приготування десертів, компотів і як підсолоджувач для сирників та млинців.

Вишня у власному соку - рецепт

Інгредієнти:

  • 3 кг вишні
  • 750 г цукру

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як закатати вишні на зиму, щоб вони залишилися цілими та пружними

  1. Ягоди добре промити, видалити від плодоніжки та кісточки (зробити це можна за допомогою кількох лайфхаків, про які ми писали тут).
  2. Викласти один шар ягід у глибоку ємність та засипати 250 г цукру. Зверху викласти ще один шар ягід та знову засипати цукром. Усього має вийти три шари - цукор фінальний.
  3. Накрити ємність і залишити на три години за кімнатної температури або на всю ніч у холодильнику.
  4. Через деякий час вміст перемішати, поставити на плиту на середній вогонь.
  5. Готувати, доки не розчиниться цукор, але не кип'ятити!
  6. Банки помити із содою або мильною губкою. Добре промити у проточній воді та висушити.
  7. Розлити по банкам вишні із соком і прикрити кришками.
  8. На дно великої каструлі постелити рушник або марлю, вставити банки, залити теплою водою по плічка і кип'ятити після закипання 15 хвилин.
  9. Закрутити кришками, перевернути догори дном, накрити покривалом до повного остигання.
  10. Зберігати у темному прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного джему без термообробки.

Головне