Today.ua

Як закатати вишні на зиму, щоб вони залишилися цілими та пружними

Насолоджуватися вишньою зимою можна, якщо скористатися наведеним нижче способом. Завдяки цьому рецепту вишня у власному соку зберігає форму та максимально природний смак.

Використовувати таку консервацію можна для приготування десертів, компотів і як підсолоджувач для сирників та млинців.

Вишня у власному соку - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Ягоди добре промити, видалити від плодоніжки та кісточки (зробити це можна за допомогою кількох лайфхаків, про які ми писали тут).
  2. Викласти один шар ягід у глибоку ємність та засипати 250 г цукру. Зверху викласти ще один шар ягід та знову засипати цукром. Усього має вийти три шари - цукор фінальний.
  3. Накрити ємність і залишити на три години за кімнатної температури або на всю ніч у холодильнику.
  4. Через деякий час вміст перемішати, поставити на плиту на середній вогонь.
  5. Готувати, доки не розчиниться цукор, але не кип'ятити!
  6. Банки помити із содою або мильною губкою. Добре промити у проточній воді та висушити.
  7. Розлити по банкам вишні із соком і прикрити кришками.
  8. На дно великої каструлі постелити рушник або марлю, вставити банки, залити теплою водою по плічка і кип'ятити після закипання 15 хвилин.
  9. Закрутити кришками, перевернути догори дном, накрити покривалом до повного остигання.
  10. Зберігати у темному прохолодному місці.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного джему без термообробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ