Насолоджуватися вишньою зимою можна, якщо скористатися наведеним нижче способом. Завдяки цьому рецепту вишня у власному соку зберігає форму та максимально природний смак.
Використовувати таку консервацію можна для приготування десертів, компотів і як підсолоджувач для сирників та млинців.
Вишня у власному соку - рецепт
Інгредієнти:
- 3 кг вишні
- 750 г цукру
Спосіб приготування:
- Ягоди добре промити, видалити від плодоніжки та кісточки (зробити це можна за допомогою кількох лайфхаків, про які ми писали тут).
- Викласти один шар ягід у глибоку ємність та засипати 250 г цукру. Зверху викласти ще один шар ягід та знову засипати цукром. Усього має вийти три шари - цукор фінальний.
- Накрити ємність і залишити на три години за кімнатної температури або на всю ніч у холодильнику.
- Через деякий час вміст перемішати, поставити на плиту на середній вогонь.
- Готувати, доки не розчиниться цукор, але не кип'ятити!
- Банки помити із содою або мильною губкою. Добре промити у проточній воді та висушити.
- Розлити по банкам вишні із соком і прикрити кришками.
- На дно великої каструлі постелити рушник або марлю, вставити банки, залити теплою водою по плічка і кип'ятити після закипання 15 хвилин.
- Закрутити кришками, перевернути догори дном, накрити покривалом до повного остигання.
- Зберігати у темному прохолодному місці.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного джему без термообробки.