Today.ua

Як зробити зефір своїми руками: рецепт домашнього смаколика для всієї родини

Придбати зефір можна практично у кожному магазині. Але деякі господині вважають за краще робити його своїми руками, щоб бути точно впевненими в його якості. Пропонуємо рецепт такого домашнього десерту, який сподобається і дорослим, і дітям.

Рецепт домашнього зефіру

Інгредієнти:

Для сиропу

Приготування:

  1. Яблучне пюре можна приготувати з твердих зелених яблук, у яких більше пектину. Їх потрібно нарізати часточками і запекти в духовці або мікрохвильовій печі, остудити і зняти ложкою м'якоть зі шкірки. Її слід перебити блендером.
  2. У яблучне пюре потрібно покласти звичайний та ванільний цукор, перемішати та поставити в холодильник на 30 хвилин.
  3. Після цього додати яєчний білок і почати збивати міксером до стану світлої пишної та стійкої маси.
  4. У глибокий сотейник висипте агар-агар і влийте окріп.
  5. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння постійно помішуючи.
  6. Додайте цукор і знову доведіть до кипіння, а потім проваріть 5-6 хвилин на середньому вогні.
  7. Перевірити готовність сиропу просто: візьміть трохи маси ложкою і підніміть її, готовий сироп стікатиме нитками, що тягнуться.
  8. Зніміть його з вогню і поступово влийте в яблучну масу, продовжуючи збивати ще п'ять хвилин.
  9. Після цього перекладіть суміш у кондитерський мішок і формуйте зефір бажаної форми на застелене пергаментом деко.
  10. Залиште десерт на 24 години за кімнатної температури.
  11. Після цього посипте зефір цукровою пудрою і пробуйте.

Смачного!

Нагадаємо також рецепт смачної шарлотки з секретним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ