Багато людей віддають перевагу саме чаю в пакетиках, а не заварному. У цьому немає нічого поганого, адже якщо купувати якісний чай, то ви побачите в пакетиках те саме чайне листя, тільки подрібнене. Однак не всі знають, як заварити такий чай, щоб він інтенсивніше розкрив свій смак. Досвідчені кухарі поділилися лайфхаком.
Так, секрет полягає в тому, що чайний пакетик слід заливати гарячою водою двічі, щоб спочатку змити зайвий пил, а вже потім заварити напій. Спочатку залийте пакетик окропом на кілька секунд, зливи воду, залити знову і почекати кілька хвилин, поки чай завариться, після чого дістати пакетик.
Щоб зробити напій ароматнішим, можна додати до нього сироп (30 мл на чашку), сушену м'яту, імбир, нарізаний апельсин або лимон. Закладати всі ці інгредієнти потрібно на другий залив.
Важливо врахувати ще один нюанс. Температура води для заварювання чаю повинна бути приблизно 80-85 градусів, не вище. Справа в тому, що надто гаряча вода не дає чайному листю розкрити всі його якості.
Важливим є також і час настоювання чаю. Це залежить від сорту чаю і навіть форми пакетика. Наприклад, найшвидше заварюється чорний чай, зелений готується трохи довше, а от трав'яним напоям потрібно настоятися щонайменше 10 хвилин.
Якщо пакетик однокамерний, то середньому процес заварювання чаю займе близько 4 хвилин, двокамерного – до 3 хвилин. Якщо ж листя чаю упаковано в пірамідки, то можна заварювати від 5 до 7 хвилин.
Раніше повідомлялося, який сорт чаю бадьорить краще за каву, і чому.