Обираючи яйця в магазині, на упаковці можна побачити безліч незрозумілих написів. Найпоширеніші з них - це С1 і С2. Експерти розповіли, які яйця з цих двох видів найкраще вживати у їжу.
Маркування С1 означає, що це яйця першої категорії, вагою до 63 грамів, а маркування С2 – яйця другої категорії, вагою до 53 грамів. Тобто, по суті, різниця тільки у вазі, але це не все.
Вважається, що яйця першої категорії (С1) корисніші, оскільки вони взяті від курей, які вільно переміщаються в курнику, а також проводять багато часу на свіжому повітрі.
Яйця з маркуванням С2 вважаються більш "бідними", тому що в них не так багато вітамінів, тому що кури постійно знаходяться закритими в приміщенні.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Також існують добірні яйця з маркуванням С0 - їхня вага зазвичай досягає 73 грамів. Вважається, що це яйця-переростки, у яких не так багато вітамінів, як у яйцях С1.
Обираючи яйця в магазині, обов'язково переконайтеся, що всі вони цілі, адже якщо яйце тріснуло, то всередину могли потрапити шкідливі речовини, та й взагалі воно може бути протухлим.
Перед приготуванням, завжди мийте шкаралупу, навіть якщо на вигляд вона чиста, тому що на поверхні могли залишитися сліди посліду.
Нагадаємо, ми розповідали, скільки хвилин потрібно варити яйця після закипання круто і некруто.