Today.ua

Які рослини посадити в саду, щоб відлякати з подвір'я мишей: поради садівників

Позбутися мишей буває дуже непросто, хоча люди використовують різні, не завжди гуманні, методи. І садівники знайшли безпечний спосіб відлякати гризунів за допомогою рослин. Вони радять посадити їх у саду, щоб миші не наближалися до будинку.

Полин гіркий

Цю багаторічну рослину багато хто намагається видалити зі свого саду, а ось досвідчені садівники вважають її відмінним засобом для відлякування мишей. Справа в тому, що полин має різкий запах, до якого шкідники ставляться насторожено, тому десятою дорогою обходитимуть сад, де росте ця рослина.

М'ята

М'ята росте на багатьох городах та використовується для приготування їжі та напоїв. Але якщо посадити її в саду, то можна відлякати надокучливих мишей. Знову ж таки, справа в сильному ароматі, який видає ця рослина. Людям він подобається, а от гризуни від нього не в захваті.

Нарциси

Ці гарні та ароматні квіти точно прикрасять будь-який сад. Водночас вони відлякають мишей. І не своїм запахом, а цибулиною, в якій міститься отруйний алкалоїд нарциссин. Він і триматиме гризунів подалі від саду та будинку.

Аптечна ромашка

У цьому випадку знову допоможе аромат квітки. Мишам не подобається запах ромашки, тому вони точно не підійдуть до його джерела. До того ж ці квіти виглядають дуже симпатично, тому можуть використовуватися для створення декоративних композицій на ділянці. Їх також можна засушити та зробити смачний та корисний чай.

Пропонуємо також дізнатися про натуральні добрива, які допоможуть виростити пишні півонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ