За заводським рецептом: простий та смачний спосіб законсервувати огірки

Автор: Леся Ловіцька

Зараз сезон огірків – багато господарок заготовляють овочі на зиму. Є простий рецепт консервованих огірків, які вийдуть такими ж смачними, як магазинні.

За заводським рецептом: простий та смачний спосіб законсервувати огірки - today.ua

Рецептом поділилася авторка YouTube-каналу "У гостях у Тані". Вона зазначила, що за цим старим та перевіреним рецептом консервують огірки на заводах. Овочі виходять хрусткими, соковитими та дуже смачними. А головне – не потрібно витрачати багато часу на заготівлі.

Кулінарна блогерка порадила замочити огірки перед закруткою, причому надовго – вони мають провести у воду близько 12 години. Такий лайфхак допоможе заповнити порожнечі всередині овочів, забрати білий наліт і зробити огірочки соковитішими.

Інгредієнти на 1 банку ємністю 3 л

  • огірки – скільки поміститься;
  • парасолька кропу;
  • корінь хрону;
  • листя смородини;
  • перець болгарський (дві четвертинки);
  • часник за смаком;
  • лавровий лист;
  • 1 ст. л. чорного перцю горошком;
  • 1 ч. л. духмяного горошку;
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 5 ст. л. оцту 9%.

Приготування

Насамперед вимийте банки, які не потрібно стерилізувати. Покладіть на дно зелень, болгарський перець та спеції, а потім огірки – акуратно, щоб не пом'яти їх.

Залийте овочі окропом, прикрийте кришками та злийте воду через 10 хвилин. Потім слід повторити процедуру.

Популярні зараз

Майже 150 тисяч внутрішніх переселенців були змушені повернутись на окуповану територію, 99% з них – не з власної волі

ПФУ повідомив, де в Україні мешкають найбагатші пенсіонери

Українці зможуть отримувати дозволи на зброю у “Дії“, - МВС

Після запарювання потрібно додати в банки сіль, цукор, перці горошком та лавровий лист. Залийте огірки окропом, а зверху влийте оцет.

Закрийте банки ключем і переверніть дном догори. Прикрийте їх ковдрою і залиште прогріватися на 12 годин. Такі огірочки можна сміливо зберігати у кухонній шафі або коморі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Тут не потрібно варити маринад, не потрібно вимірювати, скільки там грамів солі та цукру. Все дуже просто, але огірки виходять хрумкі та смачні. Кисло-солодкі, можна сказати, навіть солено-солодкі", – запевнила Тетяна.

Нагадаємо, як приготувати смачні квашені огірки – без оцту та стерилізації.

Головне